top of page

Aqua Soft: Oplossingen voor kalkaanslag op uw huishoudelijke apparaten

Wij leveren service aan particulieren - commerciële instellingen en bedrijven!

Kalkaanslag verwijderen

Heeft u problemen met grote hoeveelheden kalkaanslag? Denk maar aan verstopte waterkokers en strijkijzers, wit uitgeslagen ramen, kranen en douchekoppen die niet meer goed doorstromen en vieze douchewanden. Deze kalkaanslag wordt veroorzaakt door de hardheid van het water.

Wat is waterhardheid?

Water bevat van nature magnesium- en calciumcarbonaten. De concentratie van deze opgeloste mineralen bepaalt de waterhardheid. Hard water veroorzaakt veel kalkaanslag en heeft negatieve gevolgen voor uw huishoudelijke apparaten. De hardheid van het water verschilt per streek, omdat de waterhardheid streekgebonden is. In België wordt het leidingwater opgewekt uit verschillende bronnen, waardoor de waterhardheid kan verschillen per streek. De waterhardheid in Lede is bijvoorbeeld, uitgedrukt in Franse graden,

Wat zijn de gevolgen van hard water en kalkaanslag?

Zowel hard water als kalkaanslag is niet gevaarlijk, maar de gevolgen voor uw leidingen, apparaten en huid zijn aanzienlijk:

Kalkaanslag laat wanden, tegels, voegen en kranen wit uitslaan. Dit is onhygiënisch, omdat kalkaanslag een echte voedingsbodem is voor bacteriën.

Kalkaanslag veroorzaakt rendementsverlies en laat de energierekening stijgen. Boilers en verwarmingsinstallaties werken minder goed door het harde water, omdat de kalkaanslag een isolerende werking heeft. Zelfs een klein beetje kalkaanslag zorgt ervoor dat uw apparaten ruim 10% meer energie verbruiken.

Zeep, shampoo en (vaat)wasmiddel schuimen minder goed in hard water, waardoor u meer zeepproducten nodig heeft voor hetzelfde resultaat.

Hard water droogt de huid uit. Er is dan ook een relatie tussen de hardheid van water en huidproblemen (bijvoorbeeld eczeem).

Kalkaanslag kan door het gebruik van de juiste schoonmaakmiddelen worden verwijderd. Echter, kost dit extra kuiswerk veel moeite, tijd en geld.

Kalkaanslag verstopt leidingen en elektrische huishoudapparaten en kranen, waardoor huishoudapparaten een kortere levensduur hebben. Bijvoorbeeld kokend-water-kranen, koffiezetapparaten, wasmachines, waterkokers, douchekoppen en meer.

Hard water veroorzaakt kalkstrepen op ramen en kalkvlekken en -kringen op de lak van uw auto.

Tips voor het verwijderen van kalkaanslag

Wilt u kalkaanslag verwijderen van uw huishoudelijke apparaten? Dan kan u aan de slag met schoonmaakazijn en dergelijke. Dit is slechts een tijdelijke oplossing. Kalkaanslag blijft, zeker in gemeenten met een hoge waterhardheid, steeds terugkeren. Wilt u een definitieve oplossing tegen hard water en terugkerende kalkaanslag? Een huishoudelijk waterverzachter lost uw probleem op. Wij geven u graag vrijblijvend advies over de aanschaf van een huishoudelijke waterverzachter. 

Koffiezet ontkalken

Kalkafzetting heeft effect op de prestaties van uw koffieapparaat en de smaak van uw koffie.

Ontijzering

Kalkrijk kraanwater is de grote boosdoener voor veel badkamer en keuken problemen. 

Strijkijzer ontkalken

Na verloop van tijd wordt de strijkzool vies en strijkt een strijkijzer minder goed door kalk in de stoomgaatjes.

Wasmachine ontkalken

Een wasmachine verbruikt meer energie door kalkaanslag op het verwarmingselement.

Waterkoker ontkalken

Een waterkoker (verwarmingselement) vol kalkaanslag werkt minder snel en goed.

Douchekop ontkalken

Kalkaanslag is een probleem en kan ervoor zorgen dat de gaatjes van de douchekop dichtzitten.

Wilt u een definitieve oplossing tegen de steeds terugkerende kalkaanslag? Een waterverzachter is de oplossing van uw probleem op. Voor meer informatie kunt u ons contacteren.

bottom of page